Tekenen in de stijl van Rembrandt

Techniek: tekenen met Oost-Indische inkt

Rembrandt maakte in zijn tekeningen en etsen gebruik van een grote variatie aan lijnen. Met halve rondingen gaf Rembrandt bijvoorbeeld hoofden aan. Rembrandt gebruikte evenveel rechte als ronde lijnen. Rembrandt gebruikte dunne lijnen voor de lichte partijen; de dikke lijnen staan op die plaatsen waar weinig licht komt. Zo’n planmatige aanpak wordt in de hedendaagse kunst ook wel conceptueel genoemd. Er is geen twijfel over mogelijk: Rembrandt werkte, als tekenaar tenminste, duidelijk vanuit een concept.

Je maakt met Oost-Indische inkt een tekening van zijn werken of van een eigen potloodstudie, om zo te ontdekken hoe je met lijnen een interessant werk kunt maken. 

De tijden voor een Vakantie Kunst Workshop zijn: De ochtendworkshop is van 09.00-11.30. De middag workshop is van 12.30-15.00. De middag tijd kan afwijken, de exacte tijden kun je op de boeking pagina zien.

Prijzen
Een Zomer Kunst Workshop van 2,5 uur is 45 euro per workshop. Bij inschrijving voor twee Zomer Kunst Workshops op 1 dag is er de mogelijkheid tot overblijf. De kosten voor overblijft zijn 10 euro per kind.Ook kun je je kind later dan 15.00 ophalen. Je koopt dat extra speeltijd van 10 euro per uur. Prijzen zijn inclusief materialen, gebruik gereedschappen, locatie, professionele kunstdocenten.

Prijzen acties stadspas:
Kinderen in bezit van een stadspas met een geldige actie worden deels gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Zij kunnen maximaal 2 acties verzilveren en dan meedoen met een Vakantie kunstkamp van 2,5 dag of 4 workshops naar keuze voor 10 euro per actie.

Klik hier voor het totale overzicht van alle Zomer Kunst Kampen en Workshops.