Delfts Blauw tegeltje schilderen

Techniek: schilderen op tegel

Delfts blauw is aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het ontstond aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw-witte Chinese porselein. Beroemd zijn vooral de tegels, apothekersflessen, sierborden, vazen, kandelaars en serviesgoed.

Na een korte introductie over de historie van Delfts blauw aardewerk, schilder jij jouw eigen tegel in Delfts blauw. Als de tegel klaar is, zal deze door ons verder geglazuurd en afgebakken worden. Dit is ook de reden dat je de tegel ongeveer 14 dagen later kan ophalen. Uiteraard kunnen wij de tegels (tegen een kleine vergoeding) ook opsturen.

De tijden voor een Zomer Kunst Workshop zijn: De ochtendworkshop is van 09.00-11.30. De middag workshop is van 12.30-15.00. 

Prijzen
Een Zomer Kunst Workshop van 2,5 uur is 45 euro per workshop. Bij inschrijving voor twee Zomer Kunst Workshops op 1 dag is er de mogelijkheid tot overblijf. De kosten voor overblijft zijn 10 euro per kind.Ook kun je je kind later dan 15.00 ophalen. Je koopt dat extra speeltijd van 10 euro per uur.Prijzen zijn inclusief materialen, gebruik gereedschappen, locatie, professionele kunstdocenten.

Prijzen acties stadspas:
Kinderen in bezit van een stadspas met een geldige actie worden deels gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Zomer Kunst Workshops a 2,5 uur naar keuze (met mogelijkheid tot overblijf bij 2 workshops op 1 dag) voor 5 euro

Klik hier voor het totale overzicht van alle Zomer Kunst Kampen en Workshops.