Vakantie kunst activiteiten

Gedurende alle weken van de vakanties kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar deelnemen aan verschillende kunstactiviteiten waarin zij onder leiding van een professionele kunstdocent samenwerken bij de Kinderakademie van Ateliers Westerdok in Amsterdam.

Vakantie Kunst Activiteiten vakanties

Gedurende alle weken van de vakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar deelnemen aan verschillende kunstactiviteiten waarin zij onder leiding van een professionele kunstdocent samenwerken. Er is de keuze tussen een Vakantie Kunst Kamp van 2 of 2,5 dag of voor een Vakantie Kunst Workshops van een halve dag. Er kunnen ook combinaties van het aanbod gemaakt worden, zodat je een eigen zomerprogramma kunt samenstellen.

We werken natuurlijk volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. Kinderen dienen zelf een fruitsnack en lunchpakketje mee te nemen. Voor thee en limonade wordt gezorgd.

Aanmelden verplicht!
Vooraf aanmelden is verplicht! Bij het boeken  is te zien hoeveel beschikbare plekken er nog zijn voor die dag of halve week. Er is beperkt plek, dus wees op tijd met reserveren. Alleen na betaling is een plek definitief, aanmelding geschied in volgorde van binnenkomst. Aanmelding kan via de site, waarna direct afgerekend kan worden met Ideal.
Kinderen die in bezit zijn van een stadspas moeten het nummer van de stadspas bij het aanmelden invullen. Alleen na controle van hun stadspas met een geldige actie kunnen zij geplaatst worden.

Kunst Kamp en Workshops

KUNSTKAMP

In een Vakantie Kunst Kamp kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar een halve week deelnemen aan een groter project waarin zij onder leiding van een professionele kunstdocent samenwerken. Ieder kamp heeft een specifiek project met een eigen thema. Kinderen doorlopen als groep gedurende het kamp het gehele creatieproces, van idee, tot schets, tot uitvoering en presentatie.

De tijden voor een Vakantie Kunst Kamp zijn:
Maandag en Dinsdag van 09.00–15.00 inclusief een uur pauze en Woensdag van 09.00-11.30 of
Woensdag van 13.00-15.30 en Donderdag en Vrijdag van 09.00–15.00 inclusief een uur pauze. Inschrijven voor een Vakantie Kunst Kamp kan voor een losse dag, of per 2 of 2,5 dagen.

Prijzen
Een Zomer Kunst Kamp van 2 dagen is 210 euro en van 2,5 dagen is 250 euro per week, 1 dag is 110 euro. 
Ook kun je je kind later dan 15.00 ophalen. Je koopt dat extra speeltijd van 10 euro per uur. Prijzen zijn inclusief overblijf, materialen, gebruik gereedschappen, locatie, professionele kunstdocenten. Neem wel zelf je lunchpakketje mee.

Prijzen acties stadspas:
Kinderen in bezit van een stadspas met een geldige actie worden deels gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Zij kunnen een speciale actie op hun stadspas verzilveren en dan meedoen met een Vakantie kunstkamp van 2 of 2,5 dag voor 10 euro per actie.

WORKSHOPS

Gedurende alle weken van de vakantie kunnen kinderen tussen de 6 en 15 jaar deelnemen aan één of meerdere workshops van 2,5 uur per workshop. Iedere week wordt er van maandag tot en met vrijdag één of twee workshops per dag aangeboden. Er zijn verschillende kunstworkshops per week.

De tijden voor een Vakantie Kunst Workshop zijn: De ochtendworkshop is van 09.00-11.30. De middag workshop is van 12.30-15.00. De middag tijd kan afwijken, de exacte tijden kun je op de boeking pagina zien.

Prijzen
Een Zomer Kunst Workshop van 2,5 uur is 45 euro per workshop. Bij inschrijving voor twee Zomer Kunst Workshops op 1 dag is er de mogelijkheid tot overblijf. De kosten voor overblijft zijn 10 euro per kind. Ook kun je je kind later dan 15.00 ophalen. Je koopt dat extra speeltijd van 10 euro per uur. Prijzen zijn inclusief materialen, gebruik gereedschappen, locatie, professionele kunstdocenten.

Prijzen acties stadspas:
Kinderen in bezit van een stadspas met een geldige actie worden deels gesubsidieerd door de Gemeente Amsterdam. Zij kunnen een speciale actie op hun stadspas verzilveren en dan meedoen met een 4 workshops naar keuze voor 5 euro per actie.

Vakantie Kunst Kamp

Griezelen op het Westerdok

Je maakt een ‘shadow art’ kunstwerk van licht en schaduw.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Kamp

Prachtverhalen op het Westerdok

In dit project maak je een boek met illustraties bij een zelfverzonnen verhaal.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Kamp

Dromen op het Westerdok

In dit kunstkamp ga je aan de slag met script schrijven, tekenen, nog meer tekenen, fotograferen en het maken van geluiden bij verschillende animaties.

Meer informatie en aanmelden
Update 12/01/2021

Corona & lockdown voor wekelijkse lessen
De lessen vinden plaats op het atelier als we open mogen zijn. In het geval van een lockdown, zullen de lessen van deze korte cursus online worden gegeven.

Corona & lockdown voor programma Voorjaarsvakantie 2021
We wachten nieuwe aankondiging af of er na 9 Februari een verdere lockdown is of dat we voor kinderen open mogen.en we in de vakantie activiteiten kunnen aanbieden.

Vakantie Kunst Workshop

Gipsafgietsels van planten en bloemen

In deze workshop maak je een collages met behulp van planten en bloemen welke je in gips afgiet.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

T-shirts zeefdrukken

Eerst knip je verschillende vormen van papier, bijvoorbeeld dieren, patronen of je naam.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Fossielen

Je maakt je eigen fossiel in klei en gips. Als onderzoeker breng jij de nieuwe dierenwereld in kaart. Een uitgestorven soort wordt door jou nieuw leven ingeblazen.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Dier- of mensfiguur in de stijl van Giacometti

Je gaat aan de slag met het maken van ruimtelijke beeldjes van ijzerdraad en was.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Zijden sjaaltjes schilderen

Je tekent een eigen ontwerp en schildert deze met speciale zijdeverf een schilderingen op zijden stof.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Boekje met gemarmerd papier

Je maakt een eigen boekje. Eerst ga je marmeren: Met stokjes, pipetjes, vingers, behanglijm, verf maak je een eigen oplage kleurig papier.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Portret in de stijl van Andy Warhol

Je gebruikt een foto van jouw gezicht (of die van iemand anders) die je overtrekt op een echt schilderdoek.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Compositie op keramiek in de stijl van Malevich

In deze workshop krijg je een tegel, maar je mag ook je eigen witte kopjes of borden meenemen om die met een mooi design om te te toveren.

Meer informatie en aanmelden

Vakantie Kunst Workshop

Schilderen in de stijl van Van Gogh

In het atelier zijn diverse stillevens klaar gezet: oude schoenen, stoelen en vazen, geïnspireerd op kunstwerken van Vincent van Gogh.

Meer informatie en aanmelden