Tekenclub

De Tekenclub is voor 8-, 9- en 10-jarigen

Hier teken je vooral, maar af en toe schilder je ook.

Je leert allerlei technieken: Hoe maak je bijvoorbeeld diepte of suggereer je ruimte door perspectief te gebruiken? Hoe geef je de juiste verhouding van een figuur of portret weer? Hoe meng je kleuren tot de kleuren die jij echt wilt. Hoe zorg je dat een object echt lijkt?
Je krijgt opdrachten waarin je werkt met houtskool, verschillende soorten krijt, kleurpotlood, conté, inkt, ecoline en acrylverf.
Je leert over de materialen waarmee je werkt, maar ook over de verschillende manieren waarop je ze kunt gebruiken. Tijdens elke les bekijk je het werk van kunstenaars, waardoor je veel ideeën krijgt.

Je krijgt les van een professionele kunstdocent.
Tijdens vakanties zijn er geen wekelijkse lessen. Met regelmaat zijn er in vakanties wel Kunst Kampen of Kunst Workshops die je los kunt boeken.

Seizoen
Vanaf begin september 2020 tot en met eind Januari 2021 start er een nieuw cursusseizoen. De gehele cursus van de 19 lessen  is 380,- euro. Je kunt je aanmelden via het schema onderaan deze pagina.

Proefles
Je kunt eerst een proefles volgen. Je betaalt dan éénmalig een losse les voor 22 euro. Je kunt daarna inschrijven en je betaalt dan alleen de resterende lessen van dat seizoen. Je kunt ieder moment instromen.

De Kinderakademie zelf wordt helaas niet gesubsidieerd. Wel kunnen kinderen worden gesubsidieerd.

Stadspas actie: 10 lessen voor 10 euro
Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar die een stadspas hebben, is er een wel heel bijzondere actie. Je kunt ter introductie 10 lessen bij de Tekenclub, Keramiekclub, Kunstclub of Kunstatelier voor 10 euro meedoen. Mocht je daarna door willen gaan met de lessen, dan kun je een tweede stadspas actie opnieuw inzetten of voor de rest van het cursusjaar een aanvraag laten indienen bij het JongerenCultuurfonds. Om je aan te melden voor deze stadspas actie kun je je hieronder inschrijven.

JongerenCultuurFonds
Ouders die niet voldoenden middelen hebben om de gewenste culturele activiteit zelf te betalen, kunnen via intermediairs in het onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnsinstellingen een aanvraag laten indienen bij het Jongerencultuurfonds. Het Jongerencultuurfonds richt zich specifiek op Amsterdamse jongeren. Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar, met een maximum van 450 euro. Klik hier voor meer informatie.