Kunstatelier

tekencursus en schildercursus voor jongeren

Als je tussen de 11 en 15 jaar bent en meer beeldende vaardigheden wilt ontwikkelen, ben je welkom op het Kunstatelier.

Ieder seizoen werk je met een ander thema, bijvoorbeeld magie, het stilleven of het portret. Om het thema te verbeelden gebruik je verschillende materialen en technieken. Een groot aantal lessen studeer je in het tekenen en schilderen, maar ook andere technieken komen aan bod, zoals zeefdrukken of ruimtelijk vormgeven.
Je maakt schetsen en studies, doet materiaalonderzoek en leert omgaan met de beeldaspecten. Er zal veel aandacht zijn voor studies in tekenen schilderen naar waarneming. Daarnaast staat ook het maken van een reliëf in klei of een zeefdruk op het programma.  Ieder seizoen zijn er weer andere lessen en andere technieken, zodat je enkele jaren bij de Kinderakademie aan je creativiteit kunt werken.

Je krijgt les van een professionele kunstdocent.
Tijdens vakanties zijn er geen wekelijkse lessen. Met regelmaat zijn er in vakanties wel Kunst Kampen of Kunst Workshops die je los kunt boeken.

Seizoen
Vanaf begin september 2020 tot en met eind Januari 2021 start er een nieuw cursusseizoen. De gehele cursus van de 19 lessen  is 420,- euro. Je kunt je aanmelden via het schema onderaan deze pagina.

Proefles
Je kunt eerst een proefles volgen. Je betaalt dan éénmalig een losse les van 23 euro. Je kunt daarna inschrijven en je betaalt dan alleen de resterende lessen van dat seizoen. Je kunt ieder moment instromen.

De Kinderakademie zelf wordt helaas niet gesubsidieerd. Wel kunnen kinderen worden gesubsidieerd.

Stadspas actie: 10 lessen voor 10 euro
Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar die een stadspas hebben, is er een wel heel bijzondere actie. Je kunt ter introductie 10 lessen bij de Tekenclub, Keramiekclub, Kunstclub of Kunstatelier voor 10 euro meedoen. Mocht je daarna door willen gaan met de lessen, dan kun je een tweede stadspas actie opnieuw inzetten of voor de rest van het cursusjaar een aanvraag laten indienen bij het JongerenCultuurfonds. Om je aan te melden voor deze stadspas actie kun je je hieronder inschrijven.

JongerenCultuurFonds
Ouders die niet voldoenden middelen hebben om de gewenste culturele activiteit zelf te betalen, kunnen via intermediairs in het onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnsinstellingen een aanvraag laten indienen bij het Jongerencultuurfonds. Het Jongerencultuurfonds richt zich specifiek op Amsterdamse jongeren. Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar, met een maximum van 450 euro. Klik hier voor meer informatie .

Corona & lockdown
De lessen vinden plaats op het atelier als we open mogen zijn. In het geval van een lockdown, zullen de lessen online worden gegeven.