Kinderfeestjes en partijtjes

Ateliers Westerdok organiseert creatieve verjaardagspartijtjes voor kinderen vanaf 5 jaar. De slingers hangen klaar en na ontvangst wordt de jarige toegezongen. Op het atelier, of al van tevoren thuis, kunnen cadeautjes worden uitgepakt. Je kunt op het atelier een zelf meegebrachte taart eten.

Bij aankomst staat alles klaar: materialen en gereedschappen, voorbeelden, beschermschorten en er is leuke muziek (je kunt zelf een playlist van Spotify draaien). De kinderen gaan daarna aan de slag onder leiding van een professionele kunstdocent. 

Feestjes kunnen geboekt worden op de woensdagmiddagen en de weekenden. De groepsgrootte is tot 12 kinderen. Een of twee ouders assisteren de kunstdocent. 

Prijzen zijn inclusief 21% BTW, alle benodigde materialen, locatiehuur met voorzieningen, begeleiding kunstdocent, limonade en snoep, slingers, ballonnen, inrichten en opruimen. Bij grotere groepen dan 12 kinderen zijn er extra kosten per kind.

Voor beschikbaarheid en reservering kun je een mail sturen naar info@atelierswesterdok.nl

Masker

Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar

De docent vertelt een verhaal dat je op ideeën brengt voor het maken van een masker. Je kunt bijvoorbeeld een piratenmasker maken, een vlindermasker of een griezelmasker. Voor het masker van karton knip je eerst een vorm. Die beschilder je en beplak je met mooie versieringen. Als iedereen zijn eigen masker af heeft, maken we een groepsfoto. Je mag je masker mee naar huis nemen.

Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

t-shirts zeefdrukken

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Eerst knip je verschillende vormen van papier, bijvoorbeeld dieren, patronen of je naam. Dit is de basis voor je zelfbedrukte T-shirt. Als je al je voorbereidingen klaar hebt liggen, druk je met een speciaal zeefdrukraam en een rakel de verf op de stof. Zo maak je een uniek T-shirt, speciaal voor jou. Voor de jarige maken we een tafelkleed met prints van alle kinderen.

Feestje van 3 uur. 425,- euro inclusief btw en materiaalkosten

Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

matroesjka

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

Matroesjka is een Russisch houten poppetje in de vorm van een ei, dat steeds een kleiner poppetje in de ‘buik’ heeft.

De Matroesjka’s ga je beschilderen naar eigen ontwerp. Natuurlijk zijn er klassieke Russische voorbeelden ter inspiratie.

Feestje van 3 uur. 340,- euro inclusief btw en materiaalkosten

Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

spiegelmozaïek

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar

Van gekleurde tegeltjes maak je kleine mozaïeksteentjes. Met een hamer, snijder of een speciale mozaïektang maak je deze stukjes klein. Dan plak je de stukjes om een spiegel op een houten plaat van 25 x 25 cm. Het mozaïek maak je af door het zelf te voegen.

Feestje van 3 uur. 350,- euro inclusief btw en materiaalkosten

schilderij voor de jarige

Voor kinderen tussen 5 en 10 jaar

Maak met je vrienden een kunstwerk voor bij je thuis. Iedereen krijgt een echt schilderdoek. Hierop schilder je met acrylverf een stukje van een afbeelding. De afbeelding kan bijvoorbeeld een mooie vlinder zijn. Als je alle schilderdoeken bij elkaar hangt, ontstaat er een mooi gezamenlijk kunstwerk voor de jarige.

Feestje van 2 uur. 275,- euro inclusief btw en materiaalkosten

zelfportret in spiegel

Voor kinderen tussen 7 en 10 jaar

Iedereen werkt aan een echte ezel, waar een spiegel op is gezet. Vervolgens teken je je eigen gezicht na. Dat klinkt makkelijk, maar is het niet! Dan ga je met echte kunstverf (acryl) aan de slag. Er ontstaat een gaaf effect als je alles hebt geschilderd en je de schildering weer omdraait.

Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

zelfportret van foto

Voor kinderen tussen 5 en 8 jaar

Je gebruikt een foto van jouw gezicht die je overtrekt op een echt schilderdoek van 24* 30 cm. De kunstdocent laat kunstwerken zien van Andy Warhol. Nadat je lijnen hebt getrokken ga je schilderen. De kleuren die je daarbij gebruikt zijn verrassend vrolijk.

Feestje van 2 uur. 275,- euro inclusief btw en materiaalkosten

boekjes

Voor kinderen tussen 7 en 12 jaar

Iedereen maakt op het verjaardagsfeestje een eigen boekje. Eerst ga je marmeren: Met stokjes, pipetjes, vingers, behanglijm, verf maak je een eigen oplage kleurig papier. Met deze afdrukken bind je vervolgens met draad, naald en boekbinderstape een eigen boekje in.

Feestje van 2 ½ uur. 300,- euro inclusief btw en materiaalkosten

fossielen

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Eerst bouw je een basis, een constructie van metaaldraad en hout. Stroop je mouwen daarna maar op, want vervolgens ga je flink aan de slag met lappen stof die je in gips drenkt en om de basis heen drapeert. Een beeld van jouw fantasiedier neem je mee naar huis.

Feestje van 2 ½ uur. 240,- euro inclusief btw en materiaalkosten

linoleumsnede

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

De workshop start met het maken van een zelf getekend ontwerp. Dit ontwerp neem je over op een zachte plaat linoleum. Met gutsen snij je de vormen uit. Als je uitsnede klaar is, druk je deze meerdere keren af op papier voor jezelf. En uiteraard krijgt de jarige van iedereen een print op een gezamenlijk vel.

Feestje van 2 ½ uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten

zijde sjaaltjes

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Iedereen maakt een zijden sjaaltje. Eerst span je het sjaaltje op een houten frame, vervolgens beschilder je met gutta en inkt je eigen vormen en patronen. Daarna spoel en fixeer je de speciale verf.

Feestje van 2 ½ uur. 340,- euro inclusief btw en materiaalkosten

stempels

Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar

Je maakt je eigen stempel, die je mee naar huis mag nemen. Eerst teken je een ontwerp voor je stempel. Dan krijg je een dik rubber waar je je ontwerp met scherpe mesjes en gutsen uit snijdt. Het resultaat wordt op een houten blok bevestigd, zodat je direct kunt stempelen. Tijdens het feestje drukt iedereen zijn eigen stempel op een lap stof voor de jarige.

Feestje van 2 uur. 250,- euro inclusief btw en materiaalkosten