Keramiekclub

keramiekles voor kinderen

Voor 8-15 jarigen is er de Keramiekclub. Hier werk je met klei en gips om 3-dimensionaal werk te maken.

Op speelse wijze ontdek je hoe je vormen opbouwt, hoe je met texturen meer expressie kunt geven aan je werk en hoe je met verschillende materialen ruimtelijk werk kunt maken. Kleiwerken kunnen in een speciale klei-oven worden gebakken en eventueel geglazuurd. Tijdens de lessen bekijk je het werk van kunstenaars, waardoor je veel ideeën krijgt. Soms werk je kort aan een opdracht, maar er zijn ook projecten waar je langere tijd mee bezig bent.

Ieder seizoen zijn er weer andere lessen en andere technieken, zodat je enkele jaren bij de Kinderakademie aan je creativiteit kunt werken. Voordat de kerstvakantie en de zomervakantie begint, mogen alle kinderen ter afsluiting van de lessen van de Kinderakademie hun gemaakte kunstwerken tonen tijdens een presentatie aan hun ouders, familie en vrienden.

Je krijgt les van een professionele kunstdocent. Tijdens vakanties zijn er geen lessen. Je kunt eerst een proefles volgen.

Seizoen
Vanaf begin september 2020 tot en met eind Januari 2021 start er een nieuw cursusseizoen. De gehele cursus van de 19 lessen  is 430,- euro. Je kunt je aanmelden via het schema onderaan deze pagina.

Proefles
Je kunt eerst een proefles volgen. Je betaalt dan éénmalig een losse les van 23 euro. Je kunt daarna inschrijven en je betaalt dan alleen de resterende lessen van dat seizoen. Je kunt ieder moment instromen.

De Kinderakademie zelf wordt helaas niet gesubsidieerd. Wel kunnen kinderen worden gesubsidieerd.

Stadspas actie: 10 lessen voor 10 euro
Voor kinderen tussen 5 en 14 jaar die een stadspas hebben, is er een wel heel bijzondere actie. Je kunt ter introductie 10 lessen bij de Tekenclub, Keramiekclub, Kunstclub of Kunstatelier voor 10 euro meedoen. Mocht je daarna door willen gaan met de lessen, dan kun je een tweede stadspas actie opnieuw inzetten of voor de rest van het cursusjaar een aanvraag laten indienen bij het JongerenCultuurfonds. Om je aan te melden voor deze stadspas actie kun je je hieronder inschrijven.

JongerenCultuurFonds
Ouders die niet voldoenden middelen hebben om de gewenste culturele activiteit zelf te betalen, kunnen via intermediairs in het onderwijs, jeugdhulpverlening en welzijnsinstellingen een aanvraag laten indienen bij het Jongerencultuurfonds. Het Jongerencultuurfonds richt zich specifiek op Amsterdamse jongeren. Het Jongerencultuurfonds betaalt de contributie / het lesgeld voor één culturele activiteit per jaar, met een maximum van 450 euro. Klik hier voor meer informatie .